Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/kal10004/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2364

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/kal10004/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2368

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/kal10004/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3169

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/kal10004/public_html/wp-content/plugins/unyson/framework/core/components/extensions/manager/class--fw-extensions-manager.php on line 3665
A Kalkulus könyvelőiroda szolgáltatásai: vállalkozóbarát könyvelés, adótanácsadás, adótervezés, bérszámfejtés és munkaügy, hatóságok előtti képviselet, könyvvizsgálat, cégek képviselete, agrárkönyvelés,. | Kalkulus Könyvelő Iroda - Makó

Ügyfélbarát könyvelés

A jogszabályi előírásoknak és az Ön igényeinek megfelelő, teljes körű könyvelési szolgáltatást nyújtunk, amely nálunk nem csak a számlák, bizonylatok könyvelését, bevallások elkészítését jelenti, hanem ügyfeleink folyamatos tájékoztatását a bekövetkezett, vagy éppen várható változásokról, tanácsadást az optimális megoldásokról, adminisztrációs segítséget. Az Ön kényelmét és üzleti érdekeit szem előtt tartva fontosnak tartjuk a könnyű kapcsolattartást, munkatársainkkal mindig gyorsan és korrekten válaszolunk felmerülő kérdéseire. Könyvelési feladatait precízen és felelősségteljesen, modern informatikai háttérrel végezzük. Döntéseihez gyors információkra és tanácsokra is számíthat.


Bérszámfejtés és munkaügy

A bér kényes kérdés. A pontos elszámolás, a bevallás a munkavállalónak, a munkáltatónak és a hatóságok felé is egyaránt fontos, hiszen az minden oldalon komoly elvárással és kötelezettséggel jár.

A bér és a bérhez kapcsolódó egyéb elszámolások komoly kihívást jelentenek még a szakemberek számára is. Nem egyszerű feladat a sok-sok szabály és járulék között eligazodni, követni a rengeteg változást, megtalálni a helyes megoldást. Persze, nem elég tudni, hogy mit, hogyan kell, a munkát el is kell végezni: mindent időben és pontosan adminisztrálni, elszámolni, jelenteni/bevallani.

Mi levesszük ezt a terhet a válláról. Elvégezzük a munkát és vállaljuk a felelősséget is. Figyeljük a változásokat, és hogy hol tudna spórolni.


JOGI ÜGYEK

    CÉGEK KÉPVISELETE

Egy vállalkozás életében rendkívül fontos, hogy mindig naprakészen, az éppen hatályos jogszabályok alapján működjön, mellyel rendkívül sok energiát és pénzt spórolhat, elősegítve ezzel hatékonyabb működését. Egyik fő profilunk a gazdasági társaságok és non-profit szervezetek teljes körű jogi képviselete, melyet ügyfeleink akár kedvező átalánydíjas, illetve eseti megbízás alapján is igénybe vehetnek.

ADÓTANÁCSADÁS, ADÓTERVEZÉS

A mai magyar adórendszer rendkívül bonyolult és nagyon gyakran változik. Mi folyamatosan figyelemmel kísérjük ezeket a változásokat és tájékoztatjuk róla partnereinket. A tapasztalatok szerint, a legtöbb vállalkozás nem használja ki a különböző adórendszerek közötti választási lehetőségeket, illetve jogszerű adózási megoldásokat. Munkánk során feltárjuk azokat az alternatívákat, amelyekkel Ön – törvényesen – csökkenteni tudja adó és járulékfizetési kötelezettségeit, legyen szó foglalkoztatáshoz kapcsolódó járulékokról, általános forgalmi adóról vagy nyereségadókról.

Különösen fontosnak tartjuk a várható adókkal kapcsolatos tervezést és megalapozott adóstratégia kialakítását cégalapítás előtt, mert az alapító okirat tartalmazhat olyan későbbi adófizetést megalapozó információkat, melyek elkerülhetők lettek volna.

Összességében tehát, szakmai ismereteinkkel és tapasztalatunkkal segítjük ügyfeleinket ahhoz, hogy a szerteágazó jogszabályi előírásoknak való megfelelés mellett a legkevesebb adó és járulék teherrel kelljen számolniuk.


HATÓSÁGOK ELŐTTI KÉPVISELET

Minden ellenőrzés vagy hatósági eljárás során az egyik legfontosabb  dolog, hogy felkészült, az adott témához értő szakember járjon el. Mi vállaljuk a hatóságokkal történő kapcsolattartást, levelezést és képviseljük Önt az ellenőrzéskor, illetve az esetleges eljárás során.


KÖNYVVIZSGÁLAT

A könyvvizsgálati kötelezettséget a számviteli törvény írja elő, azonban a gazdálkodók jogosultak attól függetlenül is könyvvizsgálót megbízni. Az audit során részletesen áttanulmányozzuk a vállalkozást, annak stratégiáját, működését, megvizsgáljuk, hogy mennyire tesz eleget a jogszabályokban előírt kötelezettségeknek, beszámolója hűen tükrözi-e a cég vagyoni-, pénzügy- jövedelmezőségi helyzetét. Ami pedig a legfontosabb, hogy mi mindvégig az Ön oldalán állunk és ha szükséges, javaslatot teszünk és segítséget nyújtunk!

   MUNKAJOG

Rendszeresen nyújtunk jogi tanácsadást az irodánk által képviselt munkaadók, valamint társaságok, önkormányzatok, állami intézmények és szervek számára munkajogi kérdésekben.
A munkaviszony megszüntetésével (felmondás, azonnali hatályú felmondás, közös megegyezés), szabadsággal, végkielégítéssel kapcsolatos, vagy egyéb munkajogi probléma esetén vállaljuk jogi képviseletét úgy bírósági, mint peren kívüli eljárásokban is.

   AGRÁR ÉS INGATLANJOG

Irodánk teljes körű jogi szolgáltatást nyújt adásvételi, ajándékozási, csere- és vegyes szerződésekhez, továbbá a jelzálogjogot és az ingatlan-nyilvántartást érintő bármely jogügylethez. Kiemelten kezeljük az agrár területhez tartozó ügyleteket és szerződéseket, amelyben szakértő kollégáink a legmagasabb szintű segítséget tudják nyújtani az Ön részére.